Viktig fakta om takrenovering

Viktig fakta om takrenovering

När ditt tak är i behov av ett ansiktslyft, så kan du antingen välja den svåra vägen och göra det själv eller anlita en takläggare som hjälper till att få jobbet grundligt utfört. Tack vare ROT-avdraget går det också att få hela kalaset så mycket billigare.

Varför göra en takrenovering?

Anledningarna till att förnya sitt tak är många, men en av dessa är att taket håller bättre mot fukt och läckage om man vårdar och rengör det med jämna mellanrum. Dessutom ser ett snyggt tak också välvårdat ut och passar in på resten av huset. Ofta behöver du inte ens lägga ett nytt tak – det kan enbart räcka med en liten uppiffning och renovering istället för att byta ut allting. Det kan också vara bra rent miljömässigt att rengöra pannorna istället för att byta ut dem. Behöver du göra en takrenovering nu så vill vi passa på att lägga fram en enastående aktör som du bör ta in en offert ifrån, och företaget är exceptionella på takrenovering stockholm.

Att tänka på innan renovering

Oavsett vilken typ av tak som ska renoveras, behövs det en noggrann rengöring och översikt innan de nya pannorna eller plåten läggs. För det första bör du göra en okulär översyn av taket, både utanpå och från vindens insida för att se om taket lider av fuktskador, repro, rostfläckar eller andra problem. Titta under några av pannorna för att se över pappen och läkten. Byt främst ut de skadade delarna men om du har tid och råd så kan du även renovera hela taket om skadorna finns på ett större antal ställen.

Plåtslageri

Byggnadsplåtslageri innefattar allt som har med plåttak stockholm och övriga fasadbeklädningar i plåt att göra. Man använder då material såsom profilerad plåt, plan plåt och kassetter och paneler. Till de två sistnämnda är det hårdare plåt som gäller. Alla plåtmaterial kan komma i olika format och storlekar och när det gäller plåttaken så krävs det en plåt som är lätt att bearbeta och lägga, rent hantverksmässigt.

Takmålning

Ibland är det läge att måla om innertaket, både för att fräscha till rummet och för att ta bort ojämnheter samt rätta till skador som kan ha missfärgat taket. Slipa alltid taket först och spackla igen hål och sprickor så att det blir svårare för fukten att rota sig. Eftersom takmålning innebär en jobbig arbetsställning så är det bra att ha rätt utrustning som stege och förlängningsskaft för att inte göra sig illa. Måla helst från vänster till höger med rollern först och sedan i motsatt riktning för att färgen ska se så jämnt fördelad ut som möjligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *