Plåtslageri och takrenovering

Plåtslageri och takrenovering

Att välja plåttak

Själva plåttaket ska väljas ut med omsorg. Det finns flera olika typer av plåttak i olika utföranden och i olika färger. Taket ska både passa in i miljön där huset står samt passa till huset i övrigt. Utöver utseendet ska du se till att taket håller hög kvalitet då det är tänkt att hålla i många år framöver. Välj även ett tak där garanti ingår. När beställningen av taket görs är det självklart viktigt att ha rätt mått så att längderna passar när de väl monteras. Var mycket försiktig vid montaget och undvik repor i plåten. Repor i plåten förstör ytskiktet.

plåttak säkerhet

Lägga plåttak på egen hand

Att tänka på innan takrenoveringen eller takbytet är framför allt att vara väl förberedd. En takrenovering kräver mycket jobb, tid och energi. Inför takrenoveringen bör också en hel del kunskap införskaffas innan arbetet påbörjas. Till att börja med bör en planering göras avseende byggnadsställningar och säkerhetstillbehör såsom linor och selar. Även lämpliga skor och handskar bör införskaffas inför renoveringen då plåtarna är vassa och lätta att skära sig på. Om ett befintligt tak ska bytas bör först en kontroll göras som visar att det håller för det nya taket, taken kan nämligen väga olika mycket. Om plåttaket däremot ska läggas på ett papptak ska detta gås igenom noggrant för att se att det är fritt från sprickor.

Låt ett företag sköta takbytet

En plåtslagare arbetar med plåt, precis som det låter. Det finns olika typer av plåt, bland annat finns byggnadsplåt. Byggnadsplåt används för tak eller fasader. Även stuprännor kan tillverkas i ett plåtslageri. Det finns plåtslagare stockholm som är specialiserade på att just lägga plåttak.

takläggning

En anledning till att anlita en professionell takläggare när det är dags att lägga eller byta till ett nytt plåttak är främst säkerheten kring arbetet. Det krävs mycket säkerhetsutrustning vid ett byte av ett tak såsom säkerhetslinor och säkerhetsselar med tillbehör. I de allra flesta fall behövs också byggnadsställningar vid arbetet, framför allt om huset är mer än en våning högt. Själva plåten i sig är tung och otymplig vilket gör att det krävs mer än en person för att få den på plats vid montering, vilket också kan vara en anledning till att köpa tjänsten av ett företag. Ett företag med lång erfarenhet i branschen vet också när det är en lämplig tid att få plåttaket på plats avseende väder och vind.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *