Dags att renovera plåttaket?

Dags att renovera plåttaket?

Om huset har ett tak av plåt kommer detta att behöva målas om och renoveras med jämna mellanrum. Även om plåten är lagd på rätt sätt drabbas den av skador från väder och vind. När det är dags att renovera plåttak brukar man säga att det finns skillnad i kompetens mellan yrkesmän trots att de finns i samma bransch. Se därför till att anlita en bra plåtslagare.

planja plåttak

Om du känner dig osäker

Det är viktigt att kunden vet om att kompetensen kan skilja sig en hel del åt. För det första är det väldigt enkelt att bli luras och man kan snabbt betala för ett dyrt fuskjobb istället för att betala ett bra pris för ett arbete som blir korrekt utfört. Det är därför bra att tänka efter och jämföra vad som skiljer olika plåtslagare åt. Det är dessutom viktigt att se till att arbetarna har en bra taksäkerhet när de arbetar. De ska till exempel använda säkerhetslinor med mera för att inte drabbas av böter, indragna tillstånd eller i värsta fall livshotande skador vid ett fall.

Vilka skador kan taket drabbas av? Hur repareras de?

Många tror att ett plåttak tål det mesta, och förvisso är materialet tåligt. Om man låter höstlöv ligga på det, eller om grenar skrapar mot det kan man dock inte komma ifrån att plåten försvagas. Den kan tillslut börja rosta. När man sätter fast plåttak använder man skruvar med gummipackningar för att det ska hålla sig tätt. Dessa kan efter ett tag torka ut och orsaka läckage.

rost plattak

Beroende på vilka skador taket har, finns det olika sätt att laga det. För det första kan man måla om ett plåttak och göra smålagningar om det slitits på mindre ytor. Man kan vid behov också byta ut hela plåtbitar och lägga dit nya. Detta tar dock ofta längre tid och kostar mer. Om packningarna börjat torka ut och läcka in vatten är dessa ofta enkla att byta. Det är alltid lättare att reparera ett plåttak om kontakt tas med en plåtslagare eller takläggare i god tid.

Se till att anlita en bra plåtslagare

Är det dags att renovera plåttaket? Be att få se ett yrkesbevis för den takläggare stockholm eller plåtslagare du anlitar. Se också till att denne kan ge garanti på arbetet som utförs. Denna garanti ska vara skriftlig och dessutom är det viktigt att den som anlitar takläggaren fotograferar det som görs om något skulle hända. Det är dessutom bra att be om referenser från tidigare takarbeten. Dessa kan man kontakta för att undersöka hur det ser ut och om taket håller den kvalitet som utlovas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *