Alla tak bör renoveras med jämna mellanrum

Alla tak bör renoveras med jämna mellanrum

Att skydda taket mot väder och vind är en tuff uppgift och oavsett vilket material det är byggt av måste taket förr eller senare renoveras. Hur ofta du måste laga taket beror dessutom på hur noga du utfört löpande underhåll. Eftersom yttertaket inte syns så bra från marken är det lätt att glömma bort, så här kommer ett antal saker alla husägare måste tänka på.

Dåligt tak

Takrenovering Stockholm

De flesta av oss är inte snickare, därför är den bästa garantin på att jobbet blir korrekt utfört oftast att ringa en firma med hantverkare som kommer och utför den renovering du behöver. Det finns massor av företag som ägnar sig åt takrenovering Stockholm och för att få tag i de som passar dig bäst är det viktigt att du gör lite efterforskningar innan du bestämmer dig. Börja med att begära offerter från olika firmor och jämför för att se vem som kan utföra jobbet billigast. När du bestämt dig för ett antal företag som passar din budget, jämför utlåtanden från kunder som anlitat företaget tidigare.

Takservice

Vissa arbeten på tak kan du utföra själv om du har rätt verktyg och säkerhetsutrustning. Detta gäller framförallt det löpande underhållet, som i många fall är det viktigaste för att öka livslängden på taket. Om du har ett plåttak är det viktigt att du går upp på taket på hösten för att sopa ned löv innan snön faller, annars riskerar plåten att fuktskadas och rosta.

Om du har takpannor bör du också se till att det inte ligger för mycket skräp på taket. Byt ut trasiga pannor och titta under för att se om underlagstäckningen ser hel och frisk ut. Så länge den håller kommer du inte att få fuktskador på huset. Att det saknas flisor i en takpanna betyder inte att den måste bytas ut, de håller tätt så länge det inte är hål rakt igenom. Spruckna takpannor bör däremot bytas då de förmodligen kommer att gå sönder helt under vintern.

Renovering

Alla tak bör renoveras med jämna mellanrum och det är viktigt att du inte glömmer bort det bland badrum, kök och carportar. Se till att du gör det löpande underhållet varje år så kan du väsentligt öka livslängden på taket. När det sedan är dags att renovera, ring en firma om du inte är helt bekväm med att göra jobbet själv. Innan du bestämmer dig för vilken firma du ska anlita bör du lägga lite tid på att se vad deras tidigare kunder tycker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *