10 tips för dig som vill renovera plåttaket

10 tips för dig som vill renovera plåttaket

Eftersom översidan av taket inte syns så bra så är det många som inte tänker på att det också måste renoveras då och då. Om du har tak av plåt så är det absolut viktigaste underhållsarbetet faktiskt att skrapa ned löv från taket på hösten innan det lägger sig snö över, för annars fångas fukten mellan löven och plåten och det kommer snart att bli rostskador.

Takfirmor i Stockholm

Om du har rätt utrustning och kunskap kan du utföra visst underhållsarbete ditt plåttak själv, men om det är så pass skadat att det måste läggas om bör du kontakta en plåtslagare stockholm. Det finns gott om takfirmor i Stockholm som kan hjälpa dig till olika pris, så det är bäst att lägga en del tid på att jämföra prisofferter och tidigare kunders omdömen om firmorna. Om taket inte är extremt slitet går det oftast bra att bara måla om det, vilket du kan göra själv. Som med allt plåtarbete är förberedelse det viktigaste, all gammal färg och rost måste noga slipas bort.

Takrenoveringens pris

Om du bara ska måla om taket kommer du undan med priset för slippapper, målartvätt, färg och eventuell skyddsutrustning. Om du ska anlita en firma kommer det garanterat att bli dyrare, men det går inte att uttala sig om hur mycket dyrare det blir utan att veta exakt vilket arbete som ska utföras och hur stort just ditt tak är.

Innan du bestämmer dig för att ge dig upp på taket och jobba bör du tänka dig för både en och två gånger. Ett fall från en vanlig tvåplansvilla kan mycket väl innebära döden om du landar olyckligt, så arbeta aldrig någonsin från höjd utan att vara säkrad med godkänt fallskydd. Fördelen med att anställa en firma är att det är hantverkarnas arbetsgivare som är ansvarig för säkerheten och skyldig att tillhandahålla rätt utrustning, du behöver inte tänka på någonting.

Renovera ditt plåttak

10 tips för dig som vill renovera plåttaket själv:

1. Säkerheten är det viktigaste.
2. Slipa ordentligt.
3. Tvätta bort fettfläckar och salter.
4. Grunda med rostskyddsfärg.
5. Måla med färg avsedd för tak.
6. Ha inte på dig kläder som kan haka fast i någonting.
7. Ha på dig skor med sula som inte glider så lätt.
8. se till att inte missa hörnen och kanterna.
9. Kontrollera att du följer gällande regler.
10. Börja med att noga borsta av taket med en styv borste.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *